Da li ste znali

heading-below

Da li ste znali da trižišna vrednost procesovanog mesa u Srbiji, iznosi 588 miliona eura. Na godišnjem nivou, prosečna osoba u Srbiji konzumirala je 15.4kg procesovanog mesa u 2021. godini. Ovo tržište očekuje rast od skoro 2% u periodu od 2021. do 2026. godine. U odnosu na sveže meso, procesovano meso je u padu 2% za isti period. Najinteresantnije od svega je što u Srbiji, zamene za mesne proizvode (Meat Substitutes) očekuju veliki porast u potrošnji (volume) od čak 22.7% u 2022. godini. Ovaj tržišni segment takođe očekuje rast od 21.42% na godišnjem nivou.

Od davnina, u Srbiji se glavni obrok ne može zamisliti bez mesa. Meso je izvor proteina, pre svega, ali nudi još dosta benefita. Meso se može i prerađivati u suhomesnate proizvode.

Ukoliko proizvodite suhomesnate proizvode, od velike koristi će Vam biti naša pomoć u vidu:

  1. Aroma
  2. Pomoćnih supstanci (konzervanasi, organske kiseline…)

Takođe, tu smo i za mešavine začinskog bilja.

Obzirom da je mesna industrija i te kako zastupljena u Srbiji, Esarom radi na razvoju da u bliskoj budućnosti obogati ponudu sa što više aroma koje bi se mogle aplikovati u samoj proizvodnji mesnih prerađevina.

Close menu